Back to All Events

Skolyoz için Yoga Terapi Atölyesi

“YOGA ile AĞRISIZ HAYAT” Çalışmaları 3:

SKOLYOZ ile Yaşamak, SKOLYOZ ile Yoga Yapmak

19 Şubat 2017, Pazar

Skolyoz bazı omurgaların sağa sola da kıvrımlar yapmasına deniyor, özellikle ergenlik döneminde. Bu eğrilmelere bazen rotasyon yani dönmeler de eşlik edebiliyor. Daha çok kadınlarda, ergenlik döneminde başlayan bir omurga hali. Hastalık demek için belli bir dereceden fazla olması gerekiyor. Ama o dereceye kadar ağrılara, bedenin iki tarafında dengesizliklere, bazen omurlarda fıtıklaşmalara, belde düzleşmelere de sebebiyet vermesi mümkün.

Pek çok omurga probleminde olduğu gibi skolyoz ile ağrısız ve özgür bir hayatın sırrı doğru duruştan geçiyor. Skolyozda omurga kıvrılıp döndüğü için bir taraftaki kaslar zorunlu olarak fazla çalışıp kasılırken ve kısalırken, diğer yandakiler fazla esniyor ve zayıflıyor. Yine omurganın bu hali iki yanındaki kaslarda olduğu gibi tüm bedende başka dengesizliklere sebep olabilegeliyor.

Ağrısız hayat yolunda 3 numaralı bu atölyenin amacı YOGA aracılığı ile bedene ve omurgaya yeniden denge getirmeye yönelik, farkındalıklı hareket kalıpları oluştururken, doğru hiza ve duruşu cesaretlendirip yine bir denge araştırması olan gevşemesi gereken kasları gevşetip çalışması gereken kasları da çalışmaya teşvik edip ağrılardan azat, aktif bir beden ve nefes farkındalığı kazandırmak.

Aklınıza bile gelmeyecek pek çok ünlü ismin skolyozu var. Kimisi ameliyat olurken kimisi korse kullanarak kimisi de yoga ve pilates gibi çalışmalarla semptomları hafifletiyor. 

İster daha iyi bir duruş, daha özgür bir beden ve dolayısı ile daha özgür bir nefes için bu kursa katılın, ister deneyimli yoga uygulayıcısı ya da yoga hocası olup skolyozlu bir omurga ile uygulamanızı ya da dersinizi daha güvenli ve rahat bir yere taşırken desteklemeniz ve dikkat etmeniz gereken noktaları öğrenin.

Atölye üç bölümden oluşur; ilk bölümde konu ile ilgili bilgi paylaşımı, ikinci bölümde katılımcıların skolyoz türlerine ya da ihtiyaçlarına göre uyarlanan bir yoga terapi uygulaması gerçekleştirilecek son kısımda ise her katılımıcı evde uygulayabileceği kısa bir seriyi yine kendi özellikleri doğrultusunda hazırlayacak. 

Tarih: 12 Şubat 2017 / Yoga Bakkalı, Selimiye, Üsküdar

Kurs 10 kişiliktir.

Kayıt ve sorularınız için hilal@yogabakkali.com'a yazabilirsiniz.

Notlar: Atölyede gerek idyopatik gerekse fonksiyonel skolyoz üstüne çalışılacaktır. Yoga bilgi ve farkındalık ile yapılırsa duruş bozukluğundan kaynaklanan fonksiyonel skolyoz üstünde çok iyi sonuçlar vermektedir. İdyopatik skolyoz sahipleri de yogada yarar görmektedir. Atölyeye katılmadan önce bana durumnuz hakkında bilgi veren bir mail atmanızı öneririm.

Şiddetli ağrı dönemindeki kişilere uygun değildir.