Back to All Events

Yoga ile Ağrısız Hayat 1: Bel ağrıları için yoga atölyesi

  • Mia Atölye Recaizade Sokak No:53 İstanbul, 34716 Turkey (map)

Yoga ile Ağrısız Hayat Çalışmaları 1: Bel ve Kalça Ağrıları için Yoga Terapi Atölyesi: Sakrum ve Psoas Odaklı

7 Ocak 2018.  Mia Atölye, Yeldeğirmeni, Kadıköy

10:00-13:00

"Acısız hayat" değil ama "ağrısız hayat" mümkün! 
Tatillerde paraşütle atlayıp düğünlerde topuklularla halay çekebilecek kadar iyiyken; bazı sabahlar yataktan kalktığınızda bir bacağınıza basamadığınız, bir süre hatta birkaç gün yürüyemediğiniz, yattığınız, oturduğunuz yerde dahi kıpırtı ve harekete dayalı, özellikle kalça ve bacağa vuran şiddetli ağrılar çektiğiniz dönemler oluyorsa bu çalışma size göre.

Bel fıtığı sanılan ya da sinir sıkışması gibi teşhisler konan, belden kalça ve bacaklara hatta ayağın dışına kadar inen bu ağrılarınız öncelikle sakrumunuzdan (bel bölgesinin hemen altında kalan üçgen biçiminde kemik) ve onu kalçanıza bağlayan eklemlerinizden ya da / ve en derin kaslardan psoas kasınızdaki bir dengesizlikten kaynaklanıyor olabilir. Bilimsel olarak da gösterilmiştir ki bel fıtığı teşhisi konan ağrıların %70’i aslen sakrum eklemi ya da psoas odaklı. Zaten bir yerdeki dengesizlik bir süre sonra diğerini de ve diğer tüm duruş için gerekli kas ve eklemleri etkilemeye başlıyor. Hele de sakroiliak eklemin bedendeki güç akışını düzenlediğini, yukarıdan gelen ağırlığı bacaklara eşit dağıtmak, bacaklardan gelen yerçekimine karşı itişi omurgaya ileterek hizayı ve duruşu, omurga boyunca uzunluğu sağlama rolü, aynı şekilde psoas kasının üst bedenle alt bedeni birbirine bağlayan ve özellikle yürümede ve alt bedenin hareket ettirmedeki kritik görevini göz önünde bulundurursak büyük resim biraz daha şekillenmekte. Ve nihai büyük resim doğru duruş ve hizadan geçiyor. Bu açıdan bedene yeniden hizayı ve doğru duruşu getirmek için nefes odaklı YOGA Terapi en doğru araçlardan biri. Otururken, hareket ederken ya da yatarken beden ve bedeni merkezleyen nefes farkındalığı ağrısız bir yaşamın bir anahtarıyken diğer yandan güçlenmesi gereken kasları güçlendirme, çalışmayan kasların işini de yapmak için kronik olarak kasılı kalmış kasları rahatlatmak ve en önemlisi omurganın uzamasını, dengeli bir şekilde yerden aldığı gücü sakrum aracılığı ile omurgaya, oradan başın tepesine gönderebilmek için doğru duruşu desteklemek de diğer asal bileşen. Bu kursun amacı her ikisini de yoga aracılığı ile gündelik hayatımıza kazandırmanın yollarını araştırmak olacaktır.

Diğer yandan son zamanlarda sakroiliak eklem (SI eklemi ya da SIJ) fonksiyon bozukluğu teşhisi özellikle duruş bozukluğu ve hatta yanlış ya da hırsa kapılarak yapılan kalça odaklı yoga çalışmaları sebebiyle  daha çok duyar olduk. Bir süredir yoga yapıyorsanız, kalçanızın tek tarafında özellikle asimetrik pozlarda bir sızı oluşuyorsa, uygulamadan sonra da bu sızı sizi yürürken, otururken zorluyorsa gündelik hayat yanında yoga yaparken de nelere dikkat etmeliyiz sorusunun cevabını bu atölyede bulacaksınız.

Atölye 3 bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde konu ile ilgili aydınlatıcı bilgi paylaşımı sonrasında 75 dakikalık bir asana uygulaması vardır. İkinci bölümde bu asana serisini tamamlayacak nefes ve rehberli gevşeme çalışması yapılacak son bölümde de katılımcılar, atölyeden en fazla faydayı almak ve bu faydayı gündelik rutinlerine katmak adına kendileri için asana ve nefes uygulamalarından 5'er dakikalık mini bir seri belirleyip, her gün uygulamaları için cesaretlendirileceklerdir.

Mia Atölye, Yeldeğirmeni, Kadıköy

Kurs 10 kişiliktir.

Ücret bilgisi ve kayıt için: 0505 723 39 53

Sorularınız için hilal@yogabakkali.com'a yazabilirsiniz.

Şiddetli ağrı dönemindeki kişilere uygun değildir.