Back to All Events

Yoga ile Ağrısız Çalışmaları 2: Boyun ve üst sırt ağrıları için yoga atölyesi

  • Mia Atölye Recaizade Sokak, No: 53-a İstanbul, 34716 Turkey (map)

21 Ocak 2017, Pazar, Mia Atölye, Yeldeğirmeni, Kadıköy

10:00-13:00

Yoga ile Ağrısız Hayat Çalışmaları 2: Boyun, omuzlar ve kürek kemikleri odaklı

Boyun, omuzlar, kürek kemikleri; oturarak çalışan, yolda, evde, okulda, masa başında ya da ayakta, orda burda, sürekli önündeki bilgisayara, elindeki tablet ya da cep telefonuna bakma durumunda olan, hep bir şeylere yetişmeye çalışan şehirli insanın bermuda şeytan üçgeni. 

Ağrılardan azat bir üst omurga ve bileşenleri için hazırlanmış olan serinin ikinci kursunda bu bölgede rahatlamayı sağlamak için yoga terapinin çok çalışan kasları gevşeten, az çalışan kasları biraz daha işe koşan tekrar prensibini ve nöromasküler iletimi yeniden düzenleyebilmek için nefes odaklı yogayı araç edineceğiz. Gün içinde çok oturduğumuz, daha da oturmak durumunda olduğumuz zamanlarda rahatlamak için gündelik ipuçları, evde ya da işte yapılabilecek 5 dakikalık küçük yoga teneffüsleri bu atölyenin bir diğer konusudur. Matın üstünden ayrıldıktan sonra doğru duruş prensiplerini, öğrenilen pratik bilgileri gündelik hayata yansıtabilmek de bu çalışmanın amaçlarından biridir.

Gevşemesi gereken kasları rahatlatmak, güçlendirilmesi ve desteklenmesi gereken bölgeleri hareketlendirmek ve çalıştırmak için yogayı nasıl bir araca dönüştürebiliriz ve bu aracı en basit haliyle hayatımıza katabiliriz ki ağrısız, özgür ve sıkışmamış/sıkıştırmadığımız/sıkmadığımız bir üst bedene sahip olabiliriz?

Cevapları hem uygulama hem de teorik olarak bu atölyede araştırılacak. Bu ağrıların sebebi çok fazla oturmak olduğu gibi, yanlış ya da çok fazla egzersiz de olabilir. Stres kaynaklı olabileceği gibi zayıf duruş, kavşak sendromu, omurgadaki skolyoz ya da fibromiyalji gibi bazı rahatsızlıklar da olabilir. Her durumda katılmak, araştırmak ve şifa bulmak isteyenlere açıktır.

Kurs 10 kişiliktir.

Ücret bilgisi ve kayıt için: 0505 723 39 53

Sorularınız için hilal@yogabakkali.com'a yazabilirsiniz.

Şiddetli ağrı dönemindeki kişilere uygun değildir.